Biokultúra Találkozó után

E-mail Nyomtatás PDF

Aranyszínű napsütés és szorgalmas kezektől hangos kopácsolás fogadott, amikor szombat reggel városunk főterére értem.

Az V. Biokultúra Találkozó különböző programjaira igyekvő résztvevők 7 óra körül már állították a sátrakat, sőt az Ipartestület sátra előtt már lobogott a tűz, itt nem csak ebéd, de reggeli is készült.

9 órakor a program szerint Szólláth Tibor országgyűlési képviselő rövid beszéddel megnyitott a rendezvényt, majd Varga Lajos a zsűri elnöke ismertetett fontos, praktikus tanácsokat a főzőversenyre benevezettek számára. Kócsi Imi (A KÓCSIKI duó 50 %-a) kapta meg ezután a mikrofont, amit nem is rakott le délutánig. "Száguldó" riporterként meg-megjelent a sátraknál sürgő-forgó férfiak és nők között, beszélgetett velük, receptek fortélyai iránt érdeklődött. A főzőmesterek nem szívesen árultak el titkokat, de szívesen beszéltek a készülő ételekről. Örömmel tapasztaltuk, hogy nem csak helyi, hanem városunkon kívüli csapatok is beszálltak a gasztronómiai versenybe. Érkeztek résztvevők Komádiból, Nyíradonyból is.

A csodálatos időjárásnak köszönhetően rengeteg ember vett részt a találkozón. Sétáltak, beszélgettek, figyelték a bográcsokban rotyogó halászleveket, marha-, birka-, sertéspörkölteket, káposztás húsokat, slambucokat, öhönöket. Félszáz étel került dél körül a zsűri asztalára. A versenyzők ebéd helyett munkára kemény fogták a zsűrit. A zsűri ésszerűen megosztotta feladatait, hiszen nem csak ételeket, de hajdúnánási pálinkákat is ízlelgetnie, minősítenie kellett.

Vendégünk volt a délelőtt során Rácz Róbert a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss Attlia Hajdúböszörmény polgármestere, országgyűlési képviselő is. Kiss Attila még a zsűri munkájában is részt vett, köszönjük, hogy áldozott rá a szabadidejéből, annál is inkább, hiszen a hétvégén Hajdúböszörmény is saját rendezvényt tartott (Hajdú Napok címmel).

A díjazottakról részletesen tájékozódhat a kedves olvasó, ha megnézi az alábbi videót a Biokultúra Találkozóról, illetve, a Képek menüpontban több mint 400 képen nézheti meg a főzősátrakat, ételeket, látogatókat.

(Video hamarosan ...)

 

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 15. vasárnap, 18:00  

www.honlapbolt.net
2010