Homo ludens

Társasjáték-kör alakult a Móricz Pál Városi Könyvtárban. A Homo Ludens – játszó ember – elnevezésű új, tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást kínáló programra minden olyan felnőtt érdeklődőt várnak, akik szeretnek játszani, szeretnének megismerkedni a különböző táblás, terepasztalos, kártyás játékok szabályaival és elemeivel, valamint szeretnek jó társaságban játszani.

Első alkalommal két játékkal is megismerkedtek a résztvevők – az első egy stratégiai kártyajáték volt, amelyben a világ 7 csodáját kellett a játékosoknak megépíteni 3 koron át különböző nehézségekkel megtoldva. A 7 csoda című társasjátékban a játékosok nemcsak maguk taktikázhattak, de az egymás mellett ülők akár szövetséget is alkothattak a győzelem érdekében.

A másik a mesék világába röpítette vissza a résztvevőket, pontosabban a magyar népmesék varázslatába, ahol a játékosoknak különböző mesebeli próbát kellett kiállniuk mesehősök képzeletbeli bőrébe bújva.

Aki kedvet kapott mindezek után a közös játékra, bővebb felvilágosítást Darócziné Bordás Andreától, vagy a Móricz Pál Városi Könyvtár dolgozóitól kaphat személyesen vagy telefonon az intézmény telefonszámán.

Fekete Andrea

 


www.honlapbolt.net
2010