Szociális Agrárgazdálkodási – Szociális Földprogram

Kertkultúra és kisállattartási alprogram

Hajdúnánás Városi Önkormányzat a tavalyi évben sikeresen vett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal „Szociális Agrárgazdálkodási – Szociális Földprogram megvalósításának támogatása” címmel meghirdetett pályázatának Kertkultúra és kisállattartási alprogramjában.

Az alprogram célja a bevont résztvevőknek a saját háztartás-gazdaságuk, kertkultúrájuk művelésében történő munkatapasztalat kialakításának elősegítése.

A tevékenység irányulhat a háztáji konyhakertek megművelésének elősegítésére, és/vagy családi állattartás, - tenyésztés beindítására.

A program keretében 800.000,- Ft összegű támogatás kerül felhasználásra 21 család részére nyújtott vetőmag-egységcsomag, növényvédő szer, előnevelt csirke és indító táp formájában.

A szükséges kompetenciák elsajátítása és munkatapasztalat megszerzése érdekében szakképzett mezőgazdasági végzettségű szakember segíti a kedvezményezettek programra történő felkészülését, folyamatos szaktanácsadást nyújt, és a program időszakában, mint folyamatsegítő mentor biztosítja a program sikeres megvalósulását. A program eredményes végrehajtást a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde munkatársai is segítik Szólláth Tibor polgármester operatív irányítása mellett.

A programban részvevő családok számára nyújtott mezőgazdasági javak és a folyamatos szaktanácsadás biztosításával egy megélhetést segítő, életminőséget és önálló egzisztenciateremtési esélyt javító, öngondoskodásra nevelő program megvalósítására nyílik lehetőség ebben az évben is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, mint lebonyolító szerv közreműködésével valósul meg.

 


www.honlapbolt.net
2010