Jó gyakorlatok, példás kezdeményezések: Helyi értékeket vonultattak fel Nánáson


Méz, szörp, lekvár, kolbász, sonka, savanyúság - akadt minden, mi szem-szájnak ingere. A Belügyminisztérium által szervezett eseménysorozat ötödik állomásaként Hajdúnánáson mutatták be a régió értékeit, hagyományait a város főterén május 23-án.

A rendezvénysorozat célja, hogy bemutatásra kerüljenek a helyi önkormányzati jó gyakorlatok, példás kezdeményezések.

Az egynapos rendezvények keretében régiónként egy központi helyszínen ezúttal Hajdúnánáson előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, többek között településmarketing és szociális szövetkezetek témakörökben. Ezzel párhuzamosan pavilonokban bemutatásra kerültek a helyi önkormányzatok kezdeményezései, az aktív szociális szövetkezetek termékeinek kiállítása és az általuk előállított termékek.

A 15 szociális szövetkezet mellett bemutatkozott Hajdúnánás első márkája a Nánási Portéka, a helyi értékeket felelevenítő Helyi Sajátosságok, a Gyógyfürdő és a Bocskai Korona helyi fizetőeszköz is. A nap egyik különlegessége volt, hogy Ferenczi Endre kreatív séf a szuvid főzési eljárás keretében a szűzpecsenye sütést mutatta be, melyet aztán a vendégek el is fogyaszthattak.

Érkeztek kiállítók többek között Tiszaörs, Tiszaigar, Tetétlen, Debrecen, Balmazújváros, Szorgalmatos, Hajdúsámson, Folyás, Tépe, Jászszentandrási, Szamossályi településekről.

 


www.honlapbolt.net
2010