Jobb: 3. – bal: 4.

A hajdúnánási Hernyák Imre, a magyar szkander sport kiválósága, több hazai és nemzetközi verseny sikeres szereplője, a közelmúltban a lengyelországi Európa Bajnokságon ért el szép eredményt.

Hogyan készült erre a viadalra, milyen eredményei voltak eddig ebben az esztendőben?

2017-es szezont talán minden magyar versenyző komolyabban vette, veszi, mint a korábbiakat, hiszen idén hazánk ad otthont szeptemberben a szkander Világbajnokságnak.

Minden egyes verseny előtt a szövetség felhívta a figyelmünket, hogy beleszámít a VB kvalifikációba. Az év első versenye a Kecskeméten megrendezett országos bajnokság volt, melyet sikerült mindkét kézzel megnyernem. A végső döntés azonban most is, mint mindig, a nemzeti bajnokságon született meg. Ugyanis a kategóriák első két helyezettjét indítják a világversenyeken. Első alkalommal sikerült bal kézzel nyernem, eddig csak dobogósként zártam, jobb kézzel pedig sorban 4. alkalommal lettem magyar bajnok. Az idei évben indítottak abszolút kategóriát is, ahol a súlycsoportok két legjobbja indult, sikerült veretlenül első helyen végeznem.

Nemzetközi versenyek?

Életem harmadik Európa Bajnoksága a lengyelországi Katowicében volt májusban. A felkészülésem utolsó szakaszában úgy éreztem, hogy a bal kezemmel erősebb vagyok, ez a versenyen be is igazolódott. Sajnos a dobogóról nem az erőnlétem, hanem hibázás miatt csúsztam le. De jobb kézzel próbáltam jobban odatenni magam és dobogóra kerülni. Így bal kézzel 4., jobb kézzel 3. helyen végeztem. Az idei évben még lesz több nemzetközi versenyem is, azonban minden erőmmel a Világbajnokságra összpontosítok, hiszen minden vágyam, hogy ott dobogós helyezést érjek el, a későbbiekben pedig megnyerjem.

Köszönöm szépen mindenkinek, akik lehetővé tették a felkészülésemet, kijutásomat, így a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalnak, Nyakas Gábornak és a Nyak-Ép Kft-nek, Nyakas Andrásnak és a Nyakas-Farmnak, a Magyar Szkander Szövetségnek. Továbbá köszönöm a felkészítést Mesteremnek, Macz Istvánnak. Köszönök mindent a Családomnak, Barátaimnak, akik nélkül sehol sem tartanék!

HNU

 


www.honlapbolt.net
2010