Polgármestert választott Hajdúnánás

A korábban kialakított Ifjúsági Stratégiához kapcsolódóan részben pályázati forrásból, a Református Hitélet Alapítvány és az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület közreműködésével valósulhat meg Hajdúnánáson a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati választás. A polgármestert és a 10 képviselőt június 15-én kora este hirdették ki a PinceKlub udvarán. Az egy évre szóló polgármesteri mandátumot Lakatos Ádám kapta meg.

Az előbb említett két civil szervezet és a város vezetése is szükségesnek látja a település, valamint a Hajdúnánáson élő fiatalok szoros együttműködését, a folyamatos kapcsolattartást.

A fiatalok képzését, szakmai mentorálását Vincze Béla végzi, az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület és az oktatási intézmények szoros együttműködésével.

Az elmúlt időszakban iskoláról iskolára járva tájékoztatták a diákokat az első Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat megalakulásának lehetőségéről. Olyan elhivatott diákokat kerestek, akik tenni szeretnének kortársaikért, akik a jövőben össze tudják fogni, és közösséggé tudják szervezni a város ifjúságát.

Több alkalommal is motivációs műhelymunkára invitálták a szervezők a diákokat, ahol csoportokat alakítva válaszoltak három fő kérdésre.

• Milyen változásokat kérnél a polgármestertől az ifjúság helyzetének javításáért Nánáson?
• Milyen Ifiházban töltenéd a szabadidődet?
• Ha lenne 1 000 000 Ft-od a Nánási Ifjúsági Napra, milyen programokra fordítanád?

Azon aktív, változtatni akarok fiataloknak, akik részesei szeretnének lenni a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnak Ifjúsági Képviselőként, első feladatuk volt a külön erre az alkalomra készített ajánlóíveken 10–10 aláírás összegyűjtése az őket támogatni kívánó 13–25 éves korosztályból. Ennek a felhívásnak 13 személy tett eleget.Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai

Aki pedig ennél is elhivatottabb volt a hajdúnánási fiatalok érdekeinek védelmében, a város kulturális és közösségi életének színesítésében és jelöltette magát ifjúsági polgármesternek, már 30 db aláírást kellett összegyűjteni ahhoz, hogy indulhasson a 2017. június 15-i választáson. Hajdúnánáson 3 ilyen ambiciózus fiatalemberrel tudták felvenni a kapcsolatot.


Lakatos Ádám az ifjúsági polgármester

A polgármesteri címért 3 fiatal küzdött meg, összesen közel 500-an adták le voksukat rájuk, végül a jelöltek közül Lakatos Ádám nyerte el a címet egy évre.

Harsányi Zsolt

 


www.honlapbolt.net
2010