Ismét harcba indulnak a hajdúk

PG Csoport, kézműves vásár, Fankadeli, fáklyás felvonulás, csatajelenetek, hőlégballon, gasztro élmények, MagyarVista Social Club és még megannyi élmény Hajdúnánáson augusztus első hétvégéjén a Hajdúk Világtalálkozóján.

Ismét eldördülnek az ágyúk, ropognak a puskák, kardok csengenek: immár ötödik alkalommal láthatnak régiónkban egyedülálló korabeli csatajeleneteket augusztus 3-4. között Hajdúnánáson, ahol ez a péntek és szombat már a Hajdúk Világtalálkozója jegyében zajlik.

Az igazi élmények és izgalmak péntek este kezdődnek, amikor a harcokat megvívó katonai csoportok a városközpontban vonulnak fel.

Az első nagy bemutató este 7 órától veszi kezdetét, majd a nézelődők, látogatók becsatlakozásával fáklyás menetben térnek vissza a gyógyfürdőben felállított táborba. A strand előtti téren, az amfiteátrumnál láthatják este a nagyváradi M.M. Pódium előadásában a Sörmester c. produkciót, majd 21 órától a MagyarVista Social Club előadását.

Szombaton két nagy csatajelenetet láthatnak a fürdőben, 10 és 18 órától. A strand előtti téren többek között népi kézműves kirakodóvásár, múzeumsátor, pónilovagoltatás, szalmalabirintus, népi játszótér, a Hajdúk Utcájában hajdúvárosok bemutatója és hőlégballon várja a kilátogatókat.

Mindezek mellett a nap folyamán fellépnek helyi, kulturális csoportok, Szabó Ádám, a Burattino Bábszínház, FankaDeli, a PG Csoport, Mónus József világbajnok íjász, Ferenczy György és az 1so Pesti Rackák és még sokan mások.

 


www.honlapbolt.net
2010