Mónus József Megyei Prima Díjas lett

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete nyolcadik alkalommal adta át a megyei Prima – díjakat október 11-én, szombaton a Kölcsey Központban.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete idén is kitüntette Hajdú-Bihar megye legjobbnak tartott alkotóit.


2003-ban Demján Sándor a VOSZ Elnökségének együttműködésével megalapította a Prima Primissima Díjat azzal a céllal, hogy a magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet, illetve magyar sport legjobbjai, a kiemelkedő teljesítményeket és életműveket felmutatók elismerésre és elismertetésre kerüljenek.A megyében 2007 óta minden évben odaítélik a területi elismerést. Nem volt ez másképp idén sem: összesen 36 jelölés érkezett, melyek közül 12 fős bizottság választotta ki a három díjazottat. A hétvégi díjátadón a világszerte ismert és eddig legyőzhetetlen Mónus József hajdúnánási hagyományőrző íjász vette át az elismerést, aki pályafutása során 6 világrekordot lőtt és összességében 144 szer állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megszerezve ezzel az aranyérmet. Az elmúlt időszakban Olaszországba, Törökországba, Kínába, Mongóliába, Magyarországra, Amerikába és Dél-Koreába látogatott el, s mérkőzött meg a világ legjobb íjászaival, ahol egyszer sem talált legyőzőre Mónus József.

Farkas mellett a magyar zeneművészet kategóriában a Tankcsapda, magyar tudomány kategóriában a szénhidrátok, peptidek és fehérjék szerkezetének, mozgási sajátságainak vizsgálatával foglalkozó E. Kövér Katalin kapta meg a Hajdú-Bihar Megyei Területi Príma-díjat 2014-ben.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy a magyar vállalkozói társadalom élenjáró szerepével ez a Díj mára a „díjak díja” lett, hiszen az elismerés politikamentes, csakis a teljesítményt és a társadalmi értékítéletet tartalmazza. Gulyás Sándor hozzátette: 2005-ben indult útjára a megyei príma díjak rendszere, amelyet mára már minden megyében megrendeznek, és általában elmondható, hogy a megyei élet meghatározó, kimagasló eseményeivé váltak, erősítve a helyi élet fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükséges lokálpatriotizmust.

A díjazottaknak, elsősorban Mónus Józsefnek szívből gratulálunk, valamint további sok sikert, erőt, s kitartást kívánunk!

 


www.honlapbolt.net
2010