Mestere nyomában a tanítvány, a „Farkas kölyök"

Ezúttal a Hotel Óbesterben gyűltek össze a versenyzők, a város és a megye, illetve a  sportszervezetek vezetői, hogy együtt ünnepeljék a 2016-ban legjobban teljesítőket. A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online minden évben közösen keresi azokat, akiknek produkciója nem maradhat elismerés nélkül, vagyis az Év sportolóit. Nem volt ez másképp most sem, csütörtökön délelőtt adtuk át a díjakat az arra érdemeseknek.

Jó alkalom ez arra is, hogy a különböző sportágak képviselői találkozzanak. Mindig nagyon megörülnek egymásnak a versenyzők, edzők, vezetők, akik a kölcsönös gratulációk után még egy jóízű ebéd elfogyasztása közben is szakmázhatnak egy kicsit.

Az ünnepséget a Napló főszerkesztőhelyettese, Ratalics László köszöntője nyitotta meg.

Kedves és fontos rendezvény ez számunkra. Örülünk, hogy évről-évre megjutalmazhatjuk  megyénk  sportolóit. Bár sokszor úgy tűnik, a siker csak a csillogásról szól, de tisztában vagyunk vele, hogy sok lemondással is jár az, hogy valaki felérjen a csúcsra. Éppen ezért még inkább megsüvegelendő az, amit az elmúlt esztendőben is letettek az asztalra a versenyzők.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy vitathatatlanul kell a kitartás a sporthoz, hiszen a most kitüntetettek is sok éves munkájuk elismeréseként vehették át a jutalmakat. – A sport sok mindenre megtanít, és bár rengeteg nélkülözéssel párosul, megéri. Megyénkben folyamatosan fejlődnek az infrastrukturális feltételek, vannak jó szakembereink, és remek sportolóink, akikre büszkék lehetünk – fogalmazott Pajna.

Debrecen polgármestere, Papp László szerint helyes, hogy nem csupán a város fejezi ki elismerését, hanem például a Napló is. – Az úgymond kirakatsportágak, úgy mint a labdarúgás, mindig kellő rivaldafényt kapnak, ugyanakkor a nem olimpiai sportágakról kevesebb szó esik. Éppen ezért fontos, hogy ezek képviselői is díjazva és segítve legyenek.  Debrecen egy sportos város, büszkék lehetünk minden élsportolónkra, ahogy szokták mondani, a célig vezető küzdelem egyéni, de a siker közös. A Napló sportrovatának vezetője, Boros Norbert elmondta, ismét több ezren adták le a szavazatukat, ezzel éles versenyt kialakítva több kategóriában. – Óriási csata kerekedett a rovatunk tagjai között ezúttal is, kiket hozzunk ki győztesnek. Bevalljuk, örültünk is, hogy nehéz dolgunk van, mert ez azt jelzi, 2016-ban is kiválóan teljesítettek legjobbjaink.

Az olvasók szavazata alapján az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus László József, a „Farkas” Mónus József fia. Szerkesztőségünk is szívből gratulál úgy a tanítványnak, mint a mesternek!

 


www.honlapbolt.net
2010