Bemutatkozás

Szólláth Tibor, polgármesterTisztelt Látogató! Szeretettel köszöntöm honlapomon.
Örömömre szolgál, hogy ellátogatott ide.
Szeretnék néhány mondatban bemutatkozni.


1969. április 4-én születtem egy háromgyermekes családban Hajdúnánáson. Szüleim nyugdíjasok, édesapám Szólláth Imre az Új Élet Termelőszövetkezetből vonult nyugdíjba, gyermekkorától a mezőgazdaságban dolgozott. Édesanyám Nagy Julianna hosszú éveken keresztül szintén a mezőgazdaságban dolgozott, majd a gyerekek születése után háztartásbeliként gondoskodott a családról. Később a TUNGSRAM Rt. konyháján helyezkedett el, nyugdíjazásáig ott dolgozott.
A 3. számú Általános Iskola (ma Barcsa János Általános Iskola) elvégzése után a 125. számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben szereztem meg a géplakatos végzettséget, majd a szakmámat gyakorolva 1987-ig Hajdúnánáson a TUNGSRAM Rt-nél, 1987-1992 között Budapesten, 1992 – 1994 között Németországban dolgoztam.
Hazatérésem után a Hajdúnánási Gyermekotthon éjszakás nevelőjeként dolgoztam, de a munka mellett is képeztem magam. 1996-ban érettségiztem a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskolában, majd tanulmányaimat tovább folytattam a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, ahol a Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök diplomámat 2000-ben vettem át.
A családi hagyományokat követve kezdtem el mezőgazdasággal foglalkozni. 1998-ban kiköltöztem a Hajdúnánáshoz közeli tanyánkra, és feleségemmel családi gazdaságot hoztunk létre. Családi hagyományok útjánÖkológiai gazdálkodásba kezdtünk, amit a mai napig is folytatunk. 2002-ben „Bemutató gazdaság” címet, 2003-ban az „Év biogazdája” címet, 2004-ban az „Észak-alföldi Régió biogazdája” címet nyertem el.
1995-ben megnősültem, feleségem Szólláth Judit, aki időközben Aranykalászos gazda lett, jelenleg a Szólláth 2007 Kft. ügyvezetője, és ő végzi a gazdaság irányítását.
Családunk az eltelt évek alatt hatfősre gyarapodott, négy gyermek büszke édesapja vagyok. Eszter 1996-ban, Tibor 1998-ban, Áron 2006-ban, Zoltán 2008-ban született.

Közéleti szerepvállalásom 1999-ben kezdődött, amikor beléptem az Okkal – Más – Okkal Ifjúsági Egyesületbe, melynek 2003-ig elnöke voltam. 2002-ben a Polgári Kör képviselőjelöltjeként indultam az önkormányzati választáson, 2002-2006 között a Polgári Kör képviselőként voltam tagja Hajdúnánás Város Önkormányzati Képviselő-testületének.
2003-ban újjászerveztük a helyi FIDESZT, azóta a szervezet elnökeként tevékenykedem.
A 2006. évi önkormányzati választáson már a FIDESZ - Polgári Összefogás támogatásával indultam, mint polgármester-, és mint képviselőjelölt. 2006 októberétől a FIDESZ - Polgári Összefogás frakció vezetője vagyok a képviselő-testületben.

2006 novemberében kértek fel a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöki posztjának betöltésére. 2006. november 22-től a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnökeként dolgozom. Alelnökként felelős vagyok valamennyi a megyei önkormányzat fenntartásában lévő intézmény beruházási, gazdálkodási ügyében, illetve a gazdaságfejlesztési a szociális, az egészségügyi és sport feladatok ellátásával összefüggő ügyekért. Ezen túl feladatom a Japán, magyar-román külügyi kapcsolat ápolása, a Minőségi Terméktanács munkájának koordinálása, közéleti fórumok szervezése, tagja vagyok a Bocskai Munkabizottságnak stb.
Életemet fiatal koromtól kíséri a motorozás iránti szenvedély2010 májusától országgyűlési képviselőként a Számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja vagyok.

Hobbi
1989-től foglalkozom a japán kardvívással, a kendoval. A magyar válogatott tagjaként részt vettem 1992-ben Barcelonában a XI. Kendo Európa Bajnokságon, 1993-ban Turkuban a XII. Kendo Európa Bajnokságon és 1994-ben Párizsban a IX. Kendo Világbajnokságon.
1994-től Hajdúnánáson, majd Debrecenben kezdtem el edzéseket tartani. 1996-ban tettem sikeres vizsgát 3. danra.

. 14 évesen pályaválasztásomat is jelentősen befolyásolta. 16 éves koromtól egy Pannónia P-20 boldog és büszke tulajdonosa voltam. A „nagymotor” kimaradt az életemből, az elmúlt években édesapám Pannónia T-5-ös motorját – ami velem egyidős – használom, „száguldozom” vele.

Közelgő események

November 06

November 29

December 01